donderdag 25 februari 2016

22 februari tot 26 februari 2016

Aaron is dol op dino's. Deze week had hij een T-rex mee naar de klas. Hij stelde zijn dino voor: hij heeft ogen, scherpe tanden en is heel groot. Een aantal kindjes pikten er meteen op in; dat hij zo groot was als de juf, of nee, als het plafond. maar hoe groot is hij nu eigenlijk?  Een onderzoekje !!

Tijdens dezelfde ronde stelde Oscar zijn trui voor. Er stond een bril op. Oscar vertelde dat zijn mama ook een brilletje heeft. Er waren nog een aantal kindjes wiens mama een bril heeft. Elena vertelde dat ze zelf ook een bril heeft, eentje voor in de zon. En Flo die had een brilletje om mee te gaan zwemmen. Welke brilletjes bestaan er dan nog? Een onderzoekje !!

We zochten in de klas alle dinosaurussen en brillen bij elkaar en maakten 2 onderzoekstafels. 
Wat zien we er toch grappig uit met die brilletjes. Met sommige brilletjes was het moeilijk om nog goed te kunnen kijken, er zaten zo'n gekke glazen in.  Sua had ook nog een andere manier gevonden om een bril te dragen.
 

 
Bij de dino's ging het er iets heviger aan toe. De dino's brulden en vertrappelden elkaar. Met alle gevolgen van dien. Onze dino's hadden pijn en moesten verzorgd worden. Een dinoziekenhuis kwam tot leven. Er werden heftig plakkertjes geklapt en spuitjes gegeven. De dino's moesten rusten in hun bedje tot ze weer genezen waren.

 
Ondertussen gingen we met onze 2 onderzoeksvragen op stap. De andere leefgroepen hadden nog enkele soorten brillen voor ons gevonden: de veiligheidsbril, een 3D bril en een WC- bril. :-)
We gingen ook in de bib op zoek naar boeken van dinosaurussen.


 

We vonden in het boek dat een T-rex tot 14 meter lang kan zijn. Dus dat zijn ongeveer 14 kindjes op elkaar. Zo groot als de hoogste boom in ons bos.

We maakten ook nog ons eigen brilletje.

We hadden van Flor vorige maand bloembollen gekregen. Toen was het nog een beetje vroeg om ze te gaan planten. We moesten volgens het kaartje wachten tot eind februari.
Dus tijd om aan de slag te gaan.Er kwam ook een konijntje op bezoek in de klas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten