donderdag 25 februari 2016

15 februari tot 19 februari 2016

Fien en Noor hadden een hele doos met schoentjes mee naar de klas gebracht. Het was meteen een succes bij onze meisjes. Iedereen ging meteen aan de slag om schoenen te passen.
Maar oei, wat nu? Nathalie en Anna hun voeten waren te groot voor de schoentjes.
Gelukkig hadden we in onze verkleedkoffer nog een aantal grote exemplaren liggen.
Iedereen liep door de klas met zijn nieuwe schoenen.
Ons winkeltje veranderde in een schoenenwinkel.
We leerden om de schoentjes te sorteren naar kleur, grootte, sluiting, schoenen voor meisjes, schoenen voor jongens,...Amelia vertelde in de ronde dat ze 2 visjes had gekregen. Ze had ook een foto meegebracht van haar visjes. Het waren oranje visjes. Aan de schildertafel gingen we aan de slag om ook oranje te maken ( weten we nog van een vorig onderzoekje). Uit karton maakten we onze eigen visjes. Achteraf hebben we er oogjes, een mond en schubben bij getekend.


 
 
Met stickers gingen we aan de slag om een vrije tekst te maken. We plakten de stickers om ons blaadje papier en mochten er dan nog allerlei dingen bij tekenen. Ondertussen stelde de juf vragen en schreef zo onze verhaaltjes neer.
 


 
Van al dat tekenen en kleuren hadden onze potloodjes geen punt meer. Sue wist dat je er een puntje aan kan maken met een scherper. We gingen op zoek naar een scherper, maar dat was ons toch iets te moeilijk. Gelukkig had Sonja een oplossing: een automatische scherper !!
In een mum van tijd waren alle potloden gescherpt, en jammer dat ze dat vonden.
 

 


Ondertussen hebben we ook nog een bloemetje gemaakt.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten