zaterdag 12 september 2015

7 september tot 11 september

Amelia bracht deze week haar knuffel mee. Wat was dat een gek diertje. Flor dacht dat het een stindier was, Flo dacht aan een aapje. En ik ? Ik wist het eigenlijk niet. Tijd voor een onderzoekje. We gingen op zoek in onze dierenboeken in de klas. Maar zonder resultaat. Gelukkig had de klas van Sonja een dierenencyclopedie. Het was even zoeken naar exact hetzelfde diertje, maar we hebben het gevonden: de ringstaartmaki; of kortweg maki. En wat bleek dat was ook de nam van de knuffel. Maar wie had gedacht dat de naam van het diertje was.Flor had ook een magneet mee van thuis. Maar wat doet een magneet? Waarvoor dient dat?
Flor wist dat een magneet blijft plakken. We plakten deze op de bank, op de tafel, op het raam, op een kindje, ... maar de magneet bleef niet plakken. Er waren zoveel dingen in de klas om te testen, dat iedereen een magneet kreeg. Al vlug werden een aantal dingen gevonden zoals de verwarming, een sleutel, een vijsje, het magneetbord, een schaar,....
We leerden dat al deze dingen van ijzer zijn gemaakt en dat een magneet aan ijzer blijft kleven.
In de ontdekhoek kwam de ontdekdoos rond magneten, wie interesse had mocht nog enkele onderzoekjes rond magneten doen.Ran bracht zijn speelgoed gereedschapskoffer mee. "Dit dient om te boren, dit om te draaien, dit om te zagen en dit om lawaai te maken", vertelde Ran. Maar wat is de naam van al dit gereedschap. We gingen op bezoek bij leefgroep 5; daar hebben ze een echte gereedschapskoffer staan. In de klas legden we de spullen van Ran naast de echte spullen. De echte spullen waren groter en zwaarder, en hadden niet zo'n mooie kleuren. We leerden de familie schroevendraaier kennen, de hamer, de zaag, de meter en de tang. We mochten ook een tekening schilderen van gereedschap.

 

" Patatjes te koop" schreeuwden enkele kapoenen op woensdag. We hadden de voorbije dagen namelijk in de moestuin aardappelen uitgedaan. Het was wel even zoeken naar die aardappelen, want die verstoppen hun namelijk onder de grond. Het zijn toch kapoenen hoor, die patatjes. We vonden niet alleen patatjes, maar ook een heleboel wormen. Die waren natuurlijk niet te koop.

 
Onze nieuwe klasnaam werd dan ook snel gekozen: DE PRETTIGE PATATJES !

Donderdag was Anneke in de klas en hebben we de verjaardag van Fien en Noor gevierd met lekkere pannenkoeken.

Op vrijdag leerden we een versje van Jules om onze jas zelf aan te doen.
We gingen ook op zoek naar eikels op onze zandbak mee te vullen.
We zochten ook nog een liedje voor tijdens het forum, want onze superheld kwam weer op bezoek. ze verwachte dat alle klassen vandaag een naam en liedje hadden gevonden voor haar.
Onze naam heeft niet gewonnen, maar "Superpull" ( de nieuwe naam voor onze superheld)vinden we ook wel leuk hoor!Geen opmerkingen:

Een reactie posten