maandag 2 december 2019

Schooljaar 2019 - 2020 * Week 13

Merijn vertelde deze ochtend in de kring dat hij naar de Sinterklaasparade was geweest. Hij maakt er een prachtige tekening over.
 Julie had een telefoon mee. Samen met Marie leren ze telefoneren. Ze zoeken hetzelfde cijferbeeld om naar de juiste persoon te kunnen telefoneren.
 Emma had een kerstbal mee, Loes een armbandje. Dat zijn allebei cirkels. Loes en Emma gingen in de klas op zoek naar nog eer cirkels.
 We controleren samen of alles wel juist is.
 We spelen een vormenspel. Is het een vierkant of is het een cirkel.
 We stempelen grote en kleine cirkels.

 We spelen een gezelschapsspel met cirkels.
 Nathalie had glasstiften meegebracht. We mochten ermee op grote spiegels tekenen. In het bos liggen heel wat blaadjes. We gingen op zoek naar de mooiste blaadjes en maken er een afdruk van.

 Julie en Maite ( uit leefgroep 2) kwamen met ons een blaadje maken. We moeten het grootste en kleinste diertje zoeken.

 Wie heeft het meeste dopjes, wie het minste?  Kunnen we iedereen evenveel dopjes geven?
 Wie kan er een hoge toren maken? Wie zijn toren is het hoogste? Wie zijn toren is het laagste?
 Woensdag was het atelierdag. We maakten onze eigen glinster schuddebol.

 Met een pincet in de hand proberen we pomponnetjes vast te nemen en ze dan in het juiste bekertje te leggen.
 De jongste kleuters zaten een aantal dagen bij ons in de klas. Daarom leek het ons ideaal om stap voor stap al aan onze nieuwjaarsbrieven te beginnen. Dit jaar worden het boomschijven. We gingen aan de slag met schilderen. Maar meer krijgen jullie voorlopig nog niet te zien. Het is een verrassing ! Emma en Julie proberen hun naam te schrijven.
 Turnen is altijd fijn !


 We gingen deze week ook naar de groepsraad. Daar kregen we wat meer uitleg over de kraanvogels die we moeten vouwen voor Siel.
 Hé, er staat een walvis op onze speelplaats!!!
 Vrijdag konden we genieten van het zonnetje. Het zorgde niet alleen voor een vrolijk gevoel, maar ook voor leuke schaduwen op onze kast.
 Merijn probeert een bouwkaart na te bouwen.
 Ondertussen in het instapklasje ...
Jonah vertelde dat de vos de kip had opgegeten. Is een vos, een huisdier? We luisteren wie er een poes, hond, vogels heeft,.... we maken kennis met Marielou die na de Kerstvakantie start.Geen opmerkingen:

Een reactie posten