zondag 28 april 2019

Schooljaar 2018 - 2019 * Week 28

Jef en Ellie stelden deze week hun "Ztring" voor. Dat is een touwtje waarmee je allerlei figuren kan maken met je handen. Maar wat kunnen we nog met een touwtje doen? In de bewegingshoek lagen allerlei touwen om over te lopen, onder te kruipen, mee te springen,....
Ook aan de schildertafel lagen touwtjes, om prachtige creaties mee te maken.


Sinds oktober hebben we in onze klas een rups.
In vorige berichten kan je dit nagaan.
De rups lag een hele tijd in haar cocon te slapen. We hadden de hoop al redelijk opgegeven dat het iets meer ging worden dan een rups. En wat zagen we plots ….. het was een vlinder geworden.
De vlinder moet tijdens de paasvakantie ontpopt zijn. Jammer genoeg was hij nu gestorven.
Na enig opzoekwerk bleek het een koninginnenpage te zijn, één van de mooiste vlinders die bij ons te vinden is. We voelden ons al minder schuldig als we lazen dat de soort slechts enkele weken leeft, jammer genoeg hebben we ze niet zien rondfladderen. Maar we hebben nu wel een prachtig exemplaar om te bewaren. Je mag hem altijd komen bewonderen in de klas.

Er werden deze week ook heel wat bloemen, pluimpjes en takjes binnengebracht in de klas. Dus aan de slag ermee.
Op zoek naar honing in de bloemen!

 Bloemen zoeken op de kaart om zo de naam te weten. We kennen reeds de boterbloem, paardenbloem, madeliefje en fluitenkruid.
 Takjes sorteren: is hij groter of kleiner dan het voorbeeld.
Onze creatie voor Moederdag is nog een groot geheim. Maar misschien kunnen jullie via volgende foto's zich toch al een beeld vormen wat het gaat worden.Hip hip hip …. HOERA voor Alex.
We mochten genieten van heerlijke brownies met aardbeien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten