zondag 14 oktober 2018

Schooljaar 2018 - 2019 * Week 5

We blijven in het thema van de dieren. Rémi bracht een rups mee naar de klas. Waarin de rups gaat veranderen, weten we nog niet. Maar we hebben wel al een mooi huisje voor hem gemaakt.

 En wat zagen we na enkele dagen? Hij voelde zich goed thuis in zijn nieuwe stulpje en maakt een coconnetje. Stttt, want nu gaat hij heel lang slapen.
Babette had een foto mee van toen ze nog een baby was. Iedereen was ermee akkoord dat Babette nu geen baby meer is, maar een grote meid. Maar hoe groot zou ze zijn? En zijn wij ook al groot?
Er waren een aantal kindjes naar de kapper geweest. Een kapper die knipt onze haartjes en doet er dan gel in. Even uittesten.

Noor had een herfstblaadje gevonden. We gingen in het bos op zoek naar blaadjes. Wat kunnen we daar nu mee doen? In stukjes knippen. Want knippen blijft een favoriete bezigheid in de klas.


Viktor had zijn doktertas voor dieren mee naar de genomen. We gaan deze volgende week vergelijken met de doktertas van Vic ( die is voor mensen).Rubus toonde ons waar de vijgen hangen op school; en wanneer je deze mag opeten.


Verder hebben we dieren gesorteerd,
 de woordjes " hond" en "kat" nagestempeld,
 een reliëfafdruk gemaakt met wasco en ecoline,
 getekend op het witbord,
 rondjes getekend op muziek,
 hoge torens gebouwd,
 en prachtige vlinders gemaakt met klei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten