zondag 29 november 2015

23 tot 27 november 2015

Vorige week hadden we kennis gemaakt met de toverblaadjes van Casper, op het forum brachten de kindjes een aantal goocheltrucs en Sue had haar toverstaf meegebracht.
Het had ons allemaal betoverd !
Jules had ook wel zin om te gaan toveren. Hij had zijn toverboek meegebracht naar de klas om voor te stellen. Maar wat zagen we .... er stond niks in, allemaal lege blaadjes.
We gingen deze week op zoek naar allerlei tovertrucs om in het boek van Jules te plakken.


Tovertruc 1:
Met witte wasco maakten we een tekening op een blaadje papier. Raar, ... want er staat precies niks op het blad. Als we er later met ecoline over schilderden, zagen we de tekening tevoorschijn komen.

 
Tijdens het hoekenwerk maakten we een kleuropdracht. Jules wou dat zijn toverstaf blauw was, zijn strik rood, zijn schoenen geel, de broek groen en zijn hoed zwart.
 

 
Om te kunnen toveren hebben we ook een toverstaf - toverstok nodig. Waar kunnen we die vinden? In de toverstaf - winkel? Dat was een beetje te ver weg. Het bos was iets dichter bij om een stok te zoeken, en we zullen die dan wel omtoveren tot toverstaf.
Maar we gingen niet zo maar stokken zoeken. We kregen de opdracht om een stok te gaan zoeken die zo groot is als een meetlat.

 

 
Tovertruc 2:
Met een ballon konden we het haar van Flo omhoog laten staan.
Door de ballon over onze trui te wrijven bleven er ook papiertjes aan de ballon kleven.
 
 
We versierden ondertussen ook onze klas met sterren en 'Tover Jules'.
Tovertruc 3:
Een bekertje omhoog tillen zonder handen.
We stoppen er een ballon is en blazen deze op, de ballon heft het bekertje op.
APPLAUS !!


Tijdens de atelierdag werden er meer sterretjes gemaakt. Deze worden tijdens de Wintermarkt omhoog gehangen. De mama van Tuur leerde de grote kindjes ook schminken.

Amelia was ook jarig deze week. Hip Hip Hoera !!
We maakten samen met haar mama lekkere koekjes.Geen opmerkingen:

Een reactie posten